Εταίροι

Ερευνητικό Κέντρο “Αθηνά” Παράρτημα Ξάνθης / ΙΕΛ Ξάνθης

Το Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου (ΙΕΛ / Ε.Κ.”Αθηνά”) είναι ερευνητικό ινστιτούτο που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Υπάγεται στο Ερευνητικό Κέντρο Καινοτομίας στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας, των Επικοινωνιών και της Γνώσης «Αθηνά» ως ένα από τα Ινστιτούτα του. Αποστολή του ΙΕΛ είναι η ανάπτυξη και προώθηση της Γλωσσικής και της Πολιτιστικής Τεχνολογίας στην Ελλάδα. Διαρκής του στόχος είναι να αποτελεί κέντρο αριστείας στη βασική και εφαρμοσμένη έρευνα στις παραπάνω επιστημονικές περιοχές. Το ΙΕΛ / Ε.Κ.”Αθηνά” λειτουργεί στην Αθήνα και στην Ξάνθη. Από το Μάρτιο του 2012 (ν.4051/2012) στο ΙΕΛ συγχωνεύτηκε το Ινστιτούτο Πολιτιστικής και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας (ΙΠΕΤ).

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κεντρικής Μακεδονίας

Το Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας με έδρα τις Σέρρες (μετονομασία του Τ.Ε.Ι. Σερρών σύμφωνα με το ΦΕΚ 136/A’/5.6.2013) είναι ένα νέο, δυναμικό και γρήγορα αναπτυσσόμενο Ίδρυμα, με δύο Σχολές, οκτώ Τμήματα και περισσότερους από 14.000 φοιτητές.

Ανταποκρινόμενο στις σύγχρονες απαιτήσεις για παροχή υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης και ενθάρρυνση εφαρμοσμένης και τεχνολογικής έρευνας, προωθεί τη στελέχωσή του με επιστημονικά καταξιωμένους Καθηγητές και τη συνεργασία με εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Επίσης, προωθεί τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την παραγωγή και την αγορά εργασίας, την επιμόρφωση των αποφοίτων και τη δημιουργία αυτοδύναμων τμημάτων μεταπτυχιακών σπουδών ή σε σύμπραξη με Πανεπιστήμια.
Το Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας μέσα από συνεχή σχεδιασμό και δυναμική προσπάθεια κατάφερε να καταστεί από τα πλέον δημοφιλή Τριτοβάθμια Ιδρύματα και να καταξιωθεί στη συνείδηση των υποψηφίων, της σπουδάζουσας νεολαίας και της ελληνικής κοινωνίας.

Optimum Informatics

Η εταιρεία Optimum Πληροφορική δραστηριοποιείται από το 1998 στον κλάδο της πληροφορικής και συγκεκριμένα στον χώρο της μελέτης, ανάπτυξης, εκπαίδευσης και υποστήριξης εφαρμογών λογισμικού (software) και ευρύτερα στο χώρο της παροχής υπηρεσιών μηχανοργάνωσης-μηχανογράφησης σε μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις καθώς και οργανισμούς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Επίσης έχει αναπτύξει τμήμα κατασκευής και εμπορίας Η/Υ και περιφερειακών καθώς και τμήμα υπηρεσιών υποστήριξης, εγκατάστασης και συντήρησης δικτύων.
Αποστολή μας είναι να προσφέρουμε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας οι οποίες καλύπτουν τις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς και των συνεργατών μας

Φάρμα Κερκίνης

Η Kerkini farm, η οικογενειακή φάρμα του Βασίλη Παπαδόπουλου δημιουργήθηκε το 1999 και λειτουργεί ως η μοναδική κάθετη μονάδα εκτροφής & επεξεργασίας βουβαλίσιου κρέατος στην Ελλάδα.
Οι εγκαταστάσεις της, βρίσκονται δίπλα στη λίμνη Κερκίνη του Ν. Σερρών, προστατευόμενο υγροβιότοπο, από τη Διεθνή Συνθήκη Ramsar, ιδανικό περιβάλλον για τη διαβίωση των βουβαλιών. Η εκτροφή τους, σε ένα περιβάλλον με τόσο πλούσια και αρωματική πανίδα δίνει στο κρέας τους μια ξεχωριστή και ιδιαίτερη γεύση.

Όλα τα βουβάλια έχουν ατομική ταυτότητα αναγνωρισης και είναι πιστοποιημένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Η kerkini farm, εφαρμόζει όλες τις διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας για τα προϊόντα της τα οποία ελέγχονται από τον ΕΦΕΤ (κωδικός GRA 340 και GR IMP 308) και έχουν σύστημα υγειονομικού ελέγχου HACCP. Στο σύγχρονο εργαστήριό της, ελέγχει απόλυτα την ποιότητα των προϊόντων της που διαθέτει στους καταναλωτές, εφαρμόζοντας όλες τις απαιτήσεις του παγκόσμιου προτύπου ασφαλείας και ποιότητας τροφίμων ISO 22000:2005.

Η kerkini farm, απέσπασε στην 1 η της συμμετοχή στην Πανελλήνια Έκθεση προϊόντων κρέατος Meat days 2013, 7 βραβεία ποιότητας. Με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον, με αφοσίωση στην παράδοση, αλλά και με κύριο κριτήριο τις σύγχρονες τάσεις για σωστή και ισορροπημένη διατροφή, δημιουργεί και φέρνει στο οικογενειακό τραπέζι, τα πιο γευστικά προϊόντα βουβαλίσιου κρέατος, που διακρίνεται για την πλούσια θρεπτική του αξία.

Ζαχαροπλαστείον Παπαπαρασκευά Α.Ε.

Το ζαχαροπλαστείο Παπαπαρασκευά ιδρύθηκε το 1926. Από τότε το εργαστήριο βρισκόταν στον ίδιο χώρο, πίσω από το κατάστημα ενώ αργότερα μεταφέρεται στον επάνω όροφο του κτηρίου. Σήμερα το

εργαστήριο έχει μεταφερθεί σε νεόκτιστες εγκαταστάσεις στο Πετροχώρι Ξάνθης σε μια έκταση 5 στρεμμάτων με κτιριακές εγκαταστάσεις 1200 τμ και σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό που ακολουθεί τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και απασχολεί 23 άτομα. Η διαρρύθμιση των νέων χώρων και η προμήθεια του μηχανολογικού εξοπλισμού προγραμματίστηκε έτσι ώστε να υπάρξει δυνατότητα αύξησης της δυναμικότητας, μείωση του κόστους παραγωγής, αύξηση της παραγωγικότητας και προστασία του περιβάλλοντος. Στο εργαστήριο λειτουργούν 4 γραμμές παραγωγής, κερασμάτων, σιροπιαστών, πατισερί και βουτημάτων.

Σήμερα, η νέα γενιά, στις νεόκτιστες εγκαταστάσεις οι οποίες πραγματικά είναι ένα ξεχωριστό στολίδι για την περιοχή, συνεχίζει να παρασκευάζει γλυκά άριστης ποιότητας, διατηρώντας τις ίδιες μεθόδους παρασκευής με τα ίδια αγνά υλικά, κι επιμένει να φτιάχνει την καριόκα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Αντικρίζοντας τα ογκώδη μηχανήματα και περπατώντας στον αχανή χώρο της καινούριας μονάδας, η οποία δεν έχει καμία σχέση με το παλιό, στενόχωρο εργαστήριο πάνω από το ζαχαροπλαστείο, νομίζεις ότι η παραγωγή είναι βιομηχανοποιημένη και οι διαδικασίες τυποποιημένες. Κι όμως, η γεύση παραμένει φρέσκια και σπιτική. Το γεγονός ότι εκσυγχρονίστηκαν κάποια στάδια της παρασκευής, δε σημαίνει ότι επηρεάστηκε η ποιότητα. Αντιθέτως, τα μηχανήματα μας βοηθούν να έχουμε σταθερότητα στη γεύση των προϊόντων. Στα πλαίσια παραγωγής προϊόντων υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών εφαρμόζονται σύγχρονες μέθοδοι διασφάλισης και πιστοποίησης προϊόντων τηρώντας όλες τις Ευρωπαϊκές και Εθνικές οδηγίες (ISO 22000:2005).
Από το 2013 το ζαχαροπλαστείο επεκτείνεται ανοίγοντας νέο κατάστημα στην Αθήνα. Το νέο υποκατάστημα βρίσκεται στο κέντρο της Γλυφάδας και έχει σκοπό να μεταφέρει τις ξεχωριστές γεύσεις τον γλυκών μας και στην πρωτεύουσα.

ΚΤΗΜΑ ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ Α.Ε.

Το Κτήμα Βιβλία Χώρα βρίσκεται στις άγονες πλαγιές του Παγγαίου όρους, σε υψόμετρο 350m, έξω από το χωριό Κοκκινοχώρι του Νομού Καβάλας. Γεννήθηκε από τη συνεργασία δύο ειδικών στον χώρο του κρασιού, του Βασίλη Τσακτσαρλή και του Βαγγέλη Γεροβασιλείου, οι οποίοι ένωσαν τις οινικές τους ανησυχίες και συνδύασαν τις εμπειρίες τους στην παραγωγή οίνων υψηλής ποιότητας, δημιουργώντας έναν πρότυπο βιολογικό αμπελώνα 380 στρεμμάτων. Η μακρά αμπελοοινική παράδοση της περιοχής έχει τις ρίζες της στους αρχαίους χρόνους. Ο Θεόκτιτος και ο Μιχαήλ Ψελλός αναφέρονταν στην περιοχή αποκαλώντας την «Βιβλία Χώρα».

Στον αμπελώνα του Κτήματος καλλιεργούνται οι ποικιλίες Ασύρτικο, Sauvignon Blanc, Semillon, Chardonnay, Βιδιανό, Syrah, Αγιωργίτικο, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir. Όλες οι παραπάνω ποικιλίες καλλιεργούνται με τους όρους της βιολογικής καλλιέργειας, με ιδιαίτερο σεβασμό στο περιβάλλον, στην πανίδα της περιοχής, αλλά και στους ανθρώπους που ασχολούνται, ενώ όλες οι αμπελουργικές εργασίες (ξεφύλλισμα, τρύγος) γίνονται με τον παραδοσιακό τρόπο χωρίς χρήση ιδιαίτερων τεχνολογικών μέσων.

Το σύγχρονο οινοποιείο εμβαδού 6.000τ.μ, βρίσκεται στο μέσο του αμπελώνα και περιλαμβάνει χώρους παραγωγής, εμφιάλωσης και παλαίωσης οίνου σε δρύινα βαρέλια, αίθουσα υποδοχής, γευσιγνωσίας, πολλαπλών χρήσεων και χώρους φιλοξενίας.
Σήμερα το Κτήμα Βιβλία Χώρα παράγει 10 οίνους Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης Παγγαίο, (Κτήμα Βιβλία Χώρα Λευκός, Κτήμα Βιβλία Χώρα Ροζέ, Κτήμα Βιβλία Χώρα Ερυθρός, Πλαγίως Λευκός, Πλαγίως Ερυθρός, ́Οβηλος Λευκός, ́Οβηλος Ερυθρός, Βίβλινος Οίνος, Αρετή Λευκός και Αρετή Ερυθρός) και 2 οίνους Ποικιλιακούς (Sole Βιδιανό, Sole Pinot Noir).
Η φιλοσοφία του εστιάζει στην παραγωγή οίνων εκλεκτής ποιότητας, που φέρουν τη σφραγίδα του οικοσυστήματος του Παγγαίου και εκφράζουν τη μοναδικότητά του. Για την επίτευξη του στόχου αυτού η καλλιέργεια στον αμπελώνα και η οινοποίηση γίνονται με ιδιαίτερη φροντίδα, αξιοποιώντας τη γνώση και την εμπειρία και συνδυάζοντας την παράδοση με την τεχνολογία.
Το Κτήμα Βιβλία Χώρα απασχολεί συνολικά 47 εργαζόμενους: 30 εργάτες, 5 υπαλλήλους – τεχνικό προσωπικό, 1 οινολόγο, 1 χημικό, 2 γεωπόνους, 1 λογίστρια και 7 υπαλλήλους γραφείου.